artiesten.05.10

Heer en meester in het op-maat werk voor bedrijven en particulieren.


Bio


Arno van der Heyden is een graag geziene en zeer ervaren gast bij diverse bedrijfsoptredens.  Als geen ander kan hij voor hem vreemde materie toch zich nemen. In combinatie met zijn uitstekende improvisatievermogen verhoogt hij zo de sfeer op menig zakelijke bijeenkomst en cultureel evenement. Als presentator, als conferencier, als zanger of als acteur in een voor de gelegenheid geschikte rol.

Afhankelijk van de omstandigheden kunnen eventueel ook de muzikanten, waar Arno mee samenwerkt, worden geboekt. Op congressen, seminars en evenementen is Arno een graag geziene gast als uitsmijter, die een relativerende samenvatting geeft van de dag.

Arno over zijn zakelijke optredens: “'Schnabbels' worden ze ook wel genoemd. Sommige cabaretiers vinden 'schnabbelen' een vies woord en doen het alleen stiekem om hun tweede huis of eerste boot te kunnen betalen. Op hun CV zul je de schnabbels niet gauw tegen komen. Maar ik ben er juist trots op en beschouw het als één van mijn specialiteiten om op vrijwel elke gelegenheid een op maat gesneden optreden te kunnen verzorgen.”

Voor zijn schnabbels werkt Arno vaak samen met fotograaf Pjotr Wiese en zijn Live Beamen.

Theater
In 1992 won Arno de publieks- en persoonlijkheidsprijs op het Camerettenfestival in Rotterdam en sindsdien maakte hij tien muzikale cabaretvoorstellingen.

Radio & televisie
Arno van der Heyden presenteert al meer dan tien jaar de dagelijkse talkshow Arno’s Aperitief op het Groninger Noorderzon Festival. Hij werkte voor de VARA als redacteur (Poggibonsi) en bij de KRO (Helden) en de Tros (Voor de grap) als presentator en cabaretier. Voor Radio Noord maakte hij drie jaar lang het wekelijkse rechtstreekse programma Half put, half hemelwoater. Mede als gevolg daarvan wordt hij nog regelmatig gevraagd voor radio en TV presentaties.
Momenteel is hij als presentator van het programma Noord Op Stee elke zaterdagochtend op Radio Noord te horen.

Muziek
Arno van der Heyden maakte vijf CD’s: Kamer3, Zitzak, Zielezwerver, Twaalf ambachten, dertien liedjes en 15 jaar, lang & gelukkig.