Contactpersoon

Overige gegevens

De plek die iedereen de mogelijkheid biedt om in de vorm van een reeks lezingen, debatten of colleges op een toegankelijke manier kennis op te doen.

Het Kenniscafé Emmen is in de zomer van 2011 opgericht door een club bevlogen Emmenaren, onder voorzitterschap van Gezienes Evenhuis. Samen met ruim twintig vrijwilligers zetten zij elk jaar een serie openbaar toegankelijke bijeenkomsten op touw over uiteenlopende onderwerpen. Bijeenkomsten waar prominente wetenschappers hun resultaten presenteren, hun drijfveren uiteenzetten en in gesprek gaan met het publiek. Het kan gaan over economie, techniek of filosofie. Maar ook over lokale thema's als krimp of het imago van Emmen.

Het achterliggende doel is altijd om kennis over te dragen in een laagdrempelige, inspirerende omgeving. Een omgeving waarin ook de ontmoeting een belangrijke rol speelt. Elk café wordt afgesloten met een nazit, waar onder het genot van een hapje en een drankje kan worden nagepraat.

Zo hoopt het Kenniscafé bij te dragen aan het verhogen aan het kennisniveau in Emmen en wijde omgeving. Niet voor niets wordt het initiatief ondersteund door Stenden Hogeschool en de Open Universiteit, terwijl ook de gemeente Emmen, Dagblad van het Noorden en het JM Fonds het Kenniscafé hebben omarmd.


Evenementen

13-01-2016 Kenniscafé - Details...