De traditionele eindejaars-, kerst- of nieuwjaarsbijeenkomsten komen er weer aan. Een moment van samenzijn, terugblikken, vooruitkijken en gezelligheid. Maar grijp je dit moment ook aan om écht te werken aan binding? Om waardering uit te spreken, te motiveren en zo te investeren in het team en de organisatie? We hebben daar ideeën voor...

Tastbare herinnering

Ontwikkel - het liefst samen met elkaar - een tastbare herinnering.
Ter afscheid van een collega, bij een fusie of in de plaats van een kerstpakket: Uit een tastbare herinnering spreekt waardering, aandacht en het houdt het gesprek gaande.

Belangrijke mijlpalen, team-efforts, organisatie-waarden, resultaten, doelen voor de toekomst en mooie anekdotes krijgen hierin een rol.
De tastbare herinnering komt later in het pand, in bijeenkomsten, tijdens lunches en bij de koffie nog vaak voorbij!

Enkele voorbeelden:

Herinnerboek

Herinnerboek

We maakten er eentje voor alle medewerkers ter afscheid van Gemeente Bedum na herindeling (fusie). De binnenkaft is gemaakt van monoprints die de medewerkers zelf maakten in een workshop.

Blader door een aantal pagina's ter inspiratie!

 

 

 

 

Memory spel

Memory spel

Een op maat gemaakt memory spel om - je raadt het al - de herinnering levend te houden.
Aan de werkgever, het bijzondere jaar of de vertrekkende directeur. Een speelse manier om verhalen op te halen en te delen!

 

 
Beleving met organisatie en mensen in hoofdrol

Maak een echte beleving van de bijeenkomst, waarbij het bedrijf en haar mensen centraal staan. Een gezamenlijke ervaring - waaruit waardering spreekt, wellicht van geleerd kan worden enz. enz. - en herinnering om nog vaak aan terug te denken. Een paar suggesties ter inspiratie:

 • TALK
  Uw bedrijf is onderwerp van een weergeloze TED-talk-achtige presentatie. Woordkunst, theater, muziek, humor en beeld komen samen in een onvergetelijke op maat TALK over uw bedrijf en het afgelopen jaar. Lees meer

 • Correspondents Dinner
  Een ervaren speech-schrijver en performer schrijft met jouw input een onvergetelijke speech voor je, waarin ook zelfspot niet mag ontbreken. Dit wordt geen reguliere speech, het wordt een performance. Passend bij jou, maar zeer verrassend voor alle aanwezigen!

 • Leren improviseren
  Een workshop om op laagdrempelige wijze nader tot elkaar te komen, te leren experimenteren en 'fouten' maken, volgen, leiden en samenwerken. Het middel? Muziek (maken)! Een mooie investering in individuele medewerkers en team, met veel plezier tot gevolg.
  Lees meer over De kracht van improvisatie (binnen jouw organisatie)

 

Er zijn nog vele, vele andere mogelijkheden. Wat dacht je bijvoorbeeld van het Wijncabaret...? We denken graag mee en komen samen tot iets dat bij jou, jouw organisatie en doelen en wensen past!