“Thank you for the music, for giving it to me!” Abba bezong het al, muziek doet zoveel met je.

1 oktober was het International Music Day. In 1975 in het leven geroepen door UNESCO, omdat ‘Muziek een middel is om vriendschap tussen de volken te bevorderen. Muziek is een vorm van communicatie en niet gebonden aan grenzen, volk, geloof of ras.’ Muziek is een universele taal en kan mensen nader tot elkaar brengen. Wat een kracht!

Zo is het ook een dankbaar middel om in te zetten bij bijeenkomsten en evenementen. Bovendien helpt muziek inhoud beter op te nemen en dus bij leren, wekt het creativiteit op en kan het helpen bezoekers vast te houden.

Muziek hersenen
Dus probeer bij je volgende trainingsdag, teamactiviteit of eindejaarsborrel muziek eens doelgericht in te zetten bij de invulling en aanpak. In plaats van het laatste letterlijke knopje om aan te zetten op de dag zelf. Wij doen dat altijd in ons ontwerp van een bijeenkomsten en in concepten als Dagverwarming en De kracht van improviseren (binnen je organisatie). We denken graag eens met je mee!

Dit jaar maakten we ook veel liedjes speciaal voor een gelegenheid of organisatie. Onder meer voor Zorgbelang Groningen, voor het kenniscongres van St. BuildinG en de RUG, voor de Healthy Ageing Week (start vrijdag!) en expositie Vereeuwigd in opdracht van het UMCG en voor zorginstelling ZINN. Live ten gehore gebracht én een opname zodat de herinnering voortduurt en deze ook ter communicatie ingezet kan worden. Niet voor niets kiezen veel zorginstellingen hiervoor, zij kennen al langer de waarde van muziek bij herstel en langer fit blijven.

Voor nu dus een grote ‘thank you’ aan alle muzikanten die ons zo weten te raken op zoveel manieren! Want naast die grote, krachtige waarden die muziek kan hebben, is het ook gewoon heerlijk vermaak, emotie en ontspanning.

"Who can live without it, I ask in all honesty
What would life be?
Without a song or dance, what are we?
So I say thank you for the music
For giving it to me"