Waar moet een goede event organisator aan voldoen? Eventplanner zette 10 'goede gewoontes' op een rij voor onze beroepsgroep, dus Hanneke dacht; 'eens even kijken hoe ver ik kom'. Klopt haar inschatting? En hoe scoor jij zelf?


Check het hele artikel: https://lnkd.in/e6e5ti9A

1) Ze bewegen. ✅
Check, check, check!

2) Ze slapen voldoende en zijn vroeg wakker. ✅
Al kan dat 'voldoende slapen' nog wel iets beter naar mijn eigen mening 😉

3) Ze plannen en werken in blokken. ✅

4) Ze zijn gek op deadlines en respecteren die. ✅
That's my middle name.

5) Ze multitasken nooit. ☑
Dit is een lastige. Ik zou zeggen dat een event organisator bij uitstek aan multitasken doet, want - in ieder geval in mijn praktijk - lopen verschillende opdrachten en dus evenementen continu door elkaar. Maar als je de uitleg van Eventplanner leest, klopt het alweer beter; taken werken we een voor een af en doen we niet tegelijk. Nee, inderdaad niet letterlijk tegelijk, maar gedurende een dag loopt er dus vaak van alles door elkaar. Zeker als je ook nog ondernemer bent 😅
En denk je eens werken tijdens een event in: dan wil het echt wel eens voorkomen dat je aan de volgende taak begint (spoed!) als de vorige nog niet af is (meer delegeren?).

6) Ze werken bewust en gemotiveerd. ✅

7) Ze zijn niet bang om NEEN te zeggen. ☑
Nu zeg ik sowieso 'nee' en niet 'neen' (flauw), maar dat grenzen stellen moet ik nog wel wat beter leren hoor. In werk en privé. Geen vraag is mij te gek en ik help graag, is vaak mijn uitgangspunt. Dat wordt zeer gewaardeerd, maar het is uiteindelijk niet altijd het beste.

8) Ze maken veel vrienden en hebben veel contacten. ✅
Ik vind het ook leuk en een sport om mensen met elkaar te verbinden die elkaar op wat voor manier dan ook verder zouden kunnen helpen.

9) Ze hanteren een positieve en constructieve woordenschat. ✅
Eigenlijk kunnen jullie dat beter beoordelen. Is dit zo?
Als je de toelichting weer leest is mijn neiging naar 'geen vraag is te gek' hier wel passend.

10) Ze zijn dankbaar en koesteren de kleine dingen. ✅
Zeker! Al mag ik dat misschien wat vaker en duidelijker uiten 😊

Als het puur om 'goede gewoontes' gaat voor een event organisator scoor ik behoorlijk goed en klopt het lijstje denk ik wel aardig. Er komt nog wel wat meer kijken bij het zijn van een goede event organisator denk ik. Zo is je kunnen inleven in andere mensen en groepen belangrijk, enige kennis van (groeps)gedrag, mensen en psyche, goede vragen kunnen stellen, een analytische blik en creativiteit erg nuttig.

Benieuwd of jullie vinden dat ik mijn goede gewoontes goed heb ingeschat!

event management