Dat zeggen wij niet alleen. Dit concludeert De Wereldgezondheids-organisatie (WHO) uit meer dan 900 onderzoeken.

Waar wij het mede daarom altijd als vorm, onderdeel of ondersteuning van een evenement(-traject) overwegen en het in de zorg meer en meer doelbewust ingezet wordt, doet Nationale-Nederlanden (NN) er alles aan om haar medewerkers deze positieve werking te laten ervaren.
Nee, wij zijn geen klant, geen partner en we zijn ook niet gevraagd reclame voor ze te maken. Geen idee of ze goede dienstverleners zijn. We vonden het gewoon tof te lezen wat ze doen, en deel het in de hoop dat ook andere organisaties er hun voordeel mee zullen doen.

NN zet het samen naar kunst kijken in om 'goed, sterk en mentaal weerbaar' te kunnen zijn. Ze organiseerden een kunstfestival, zijn partner van meerdere culturele instellingen, geven kunst een plek op hun kantoren, bieden online kunst-activiteiten en -inspiratie en maken kunst toegankelijk voor heel (jong-)Nederland.

Waarom kunst?
Kijkend naar kunst vergeet je de drukte om je heen. Onderzoek wees uit dat het stressniveau van kunstbezoekers al na 35 minuten afnam.
Daarnaast is kunst is belangrijk voor de ontwikkeling van de hersenen. Door goed te kijken train je je brein. Kunstenaars laten je op een andere manier naar de werkelijkheid kijken en houden je hersenen zo wendbaar en creatief. Hier schreven we eerder al iets over.

Kortom:
✶ Je ontspant
✶ Je creativiteit - in brede zin - wordt geprikkeld
✶ Je voelt je energieker
✶ Je bent positiever
✶ Je voelt minder angst
✶ Je bent vaker tevreden

Waarom samen naar kunst kijken?
Samen met anderen genieten, is nog beter voor je gezondheid want:
✶ Het levert gespreksstof
✶ Je maakt nieuwe gezamenlijke herinneringen
✶ Door sociale interactie komen gelukshormonen vrij
✶ Je stressniveau daalt

En het leuke is: kunst is er in ongelooflijk veel soorten en maten. Dus voor ieder wat wils.
Als organisatie er je voordeel mee doen? Bezoek de website van NN eens, laat je inspireren en kies er je eigen vorm voor! 
En check dan ook meteen even wat ze doen op het gebied van cultuur (theater, muziek, film), want ook dat verrijkt je leven, die overtuiging hebben we ook al gemeen ;-)

Benieuwd hoe jouw bijeenkomsten door kunst versterkt kunnen worden? Bel of mail ons, dan praten we daar eens vrijblijvend over door.

Samen kunst kijken EdeToenEnNu FilosoferenMetSchilderijen

📷 Ede toen en nu - Filosoferen met Schilderijen