Interessant! Zingen met collega's vermindert de stress, blijkt uit onderzoek. En men voelt zich erna sociaal beter verbonden met collega’s.

Wow! Ik, Hanneke, weet wat samen zingen met het gemoed doet - we passen het ook toe in onze evenementen en workshops - maar dat het structureel samen zingen zoveel impact heeft...
En ook: slik! Want voor mij zou het wel een drempel zijn om in mijn werkomgeving te gaan zingen. Ik - geen zangeres - hou er erg van, maar ik heb ook schroom om dat aan anderen te laten horen. Maar gelukkig; het gaat om sámen zingen, als in een koor. Kan je lekker opgaan in het gezang van de rest. Dat durf ik, en waarschijnlijk velen met mij, wel aan!

Business people making team training exercise during team building seminar singing karaoke.

Wetenschappers zagen dat de werkgerelateerde stress met wel 96 procent afnam. Ook de gevoelens van sociale isolatie verminderen aanzienlijk, met maar liefst 86 procent.

Waarom er niet allang in elk bedrijf een bedrijfskoor is of vaste zing-uurtjes ingeroosterd staan?! Samen zingen kost weinig tot niets en is eenvoudig in te voeren. Met dus geweldige resultaten. Medewerkers haalden zelfs meer steun uit het koor dan uit andere vormen van sociale interactie op het werk.

Zonde om deze kans te laten liggen dus. Aan de zang!

Lees het gehele artikel (eerder ook in andere media)