BroekBuuren FreekZwanenberg profielfoto

De Kunst van het improviseren. Verrassende muzikale concerten of begeleiding en prikkelende workshops.

 

Bio


Freek Zwanenberg (1980) improviseerde al vanaf zijn tiende op de piano, naast zijn klassieke piano-opleiding. Met zijn absolute gehoor bleek het heel makkelijk om akkoorden te onderscheiden en liedjes na te spelen op een geheel eigen wijze. Vanaf zijn 16e speelde Freek op allerlei gelegenheden zoals bruiloften en begrafenissen.

Tijdens zijn studie Humanistiek bestudeerde hij de mens vanuit diverse invalshoeken. Daarnaast leerde hij over groepsdynamica, trainingen geven, lesgeven (levensbeschouwelijk onderwijs) en gespreksvoering/counseling. Verdere levenservaring en mensenkennis deed Freek op tijdens een aantal lange wereldreizen, onder meer naar Latijns-Amerika en India.

In 2009 besloot Freek om toch om zijn liefde voor muziek een centrale rol in zijn leven te geven. Door de kunst van het improviseren centraal te stellen en zich hierin te specialiseren, kan hij niet alleen zijn pianomuziek afstemmen op elke gelegenheid, maar ook anderen helpen om in de Flow te zijn. Dit doet hij onder meer door diverse improvisatie workshops.
In 2013 bracht Freek een eigen cd uit, Fragments of Flow, met acht van zijn beste piano improvisaties.

Naast zijn improvisatie werk, is Freek ook werkzaam voor Bureau Jeugd & Media (voorheen Mijn Kind Online), waarvoor hij in gesprek gaat met ouders of professionals over media-opvoeding en leuke media-projecten doet op scholen. Ook schreef hij in 2008 met Justine Pardoen het handboek Mediawijsheid op school.